Fördelar med att försäkra dina fakturor i jämförelse med factoring

Fakturaköp är en kortsiktig finansieringslösning för företag med behov av kassaflöde. Mot en avgift om ca. 10 % av fakturabeloppet kan du få pengar på banken, betala löner och fortsätta driva din verksamhet. Factoring kan dock ha konsekvenser du inte räknat med och kan sätta dina affärsrelationer på spel. I de fall din kund befinner sig i utlandet är det även en stor risk att factoringbolaget inte kan hjälpa dig.

Fakturaköp med eller utan regress

Först och främst innebär inte alltid fakturaköp att du är utom risk. De flesta factoringbolag köper dina fakturor med regress, vilket innebär att om din kund inte betalar fakturan går risken tillbaka till ditt företag igen. Fakturaköp utan regress är ett annat alternativ men är ofta dyrare eftersom factoringbolaget inte kan kräva ditt företag på betalning vid en eventuell kreditförlust. Vanligtvis har du inte möjlighet att välja vilka specifika fakturor du får sälja.

Dina affärsrelationer

Om du säljer dina fakturor kontaktar factoringbolaget dina kunder för att informera om att de tagit över fakturan och att kunden ska betala direkt till dem. Denna information ges ofta redan innan förfallodatum och kontakten fortsätter så länge fakturan är obetald. Du som företag har lite eller ingen kontroll över denna process. Factoringbolaget vill driva in fordran så snart den har förfallit till betalning och är inte del i relationen mellan dig och din kund. Kom ihåg, om du säljer din faktura kan du även riskera din affärsrelation till kunden.

Hur Credable kan hjälpa dig

Om risken med fakturaköp överväger den kortsiktiga lösningen för ditt företag, är försäkring av dina fakturor ett kostnadseffektivt sätt som inte direkt involverar din kund. Priset startar på så lågt som 0,3 % och du fakturerar fortfarande din kund direkt som vanligt. Om din kund betalar sent eller går i konkurs gör du en skadeanmälan och först då tar vi kontakt med din kund med krav om betalning.

Se hur det fungerar

Det är kostnadsfritt att registrera dig, se kreditvärdigheten på din kund och få en offert för försäkring av dina fakturor. Testa Credable idag!

Testa Credable® och få betalt. Varje gång.

Det är enkelt att göra affärer utan att ta onödig risk. Försäkra dina fakturor på under två minuter med Credable®.

Få en kostnadsfri offert
Har du redan ett konto? Logga in här