Pressmeddelande

Startup inom insurtech utmanar nordiska försäkringsbolag

STOCKHOLM – 5 mars 2018 - Idag lanseras Credable – ett nytt digitalt försäkringsföretag som utmanar den nordiska försäkringsmarknaden genom att revolutionera sättet små och medelstora företag kan skydda sig från osäkra kundfordringar.

Genom att kombinera den senaste teknologin med den etablerade expertisen från Euler Hermes, världens största företag för kreditförsäkringar för företag, adresserar Credable problemen med sena och obetalade fakturor på ett enkelt och innovativt sätt. Credable revolutionerar branschen dels genom att erbjuda en omedelbar kreditbedömning av en potentiell affärspartner och dels genom att erbjuda kreditförsäkring på endast ett par sekunder – vilket man är först i världen med inom kreditförsäkringar för företag.

Den rådande trenden av sena betalningar och obetalda fakturor i Norden har inte blivit bättre, varken i den analoga eller digitala världen. I takt med att den skandinaviska ekonomin har ökat på senare år så har även förlängda kredittider och uppskjutna betalningar gjort det. Under 2016 genomfördes 56% av den svenska försäljningen på kredit, och hela 69% av den danska.

Forskning visar att sena betalningar håller tillbaka verksamheter, försenar eller förhindrar investeringar och i vissa fall även skapar betalningssvårigheter. I värsta fall riskerar företag att bli insolventa eftersom deras kunder betalar sent eller helt enkelt aldrig betalar. 64% av svenska företag har berörts negativt av försenade betalningar vilket är en uppgång med 12% från föregående år*.

“Företag i Sverige fortsätter att sälja på kredit och därmed riskera sina kassaflöden när de får betalt sent. Hittills har små och medelstora företag haft begränsade möjligheter att hantera sena betalningar, eller ännu värre – betalningssvårigheter hos sina kunder. Factoring tenderar att vara dyrt, långsamt och selektivt; att ta lån från banken är kanske inte möjligt och andra alternativa finansieringar som befinner sig i gråzonen är för riskabla. Det vill vi förändra, säger Richard Garnier, VD för Credable.

Credable har gått från koncept till en fullt fungerande digital plattform på mindre än 12 månader, vilket har överträffat alla förväntningar hittills. Bolaget har genomfört en Beta-fas med potentiella affärspartners och kunder sedan september 2017 och har redan över 100 registrerade små och medelstora företag som användare. Credable planerar även att växa geografiskt, från Sverige till andra nordiska länder, under de kommande månaderna.

Om Credable

Credable, den smarta plattformen för fakturaförsäkringar, är en digital start up som lanserats av Euler Hermes Nordics. Skapat för att lösa de dubbla affärsutmaningarna med sena betalningar och obetalda fakturor, som särskilt påverkar små och medelstora företag. Credable erbjuder en kostnadsfri och effektiv kreditkontroll samt fakturaförsäkring på 5 minuter. Utrustat med Euler Hermes omfattande globala riskkompetens hjälper Credable företagen att lära känna sina kunder innan de handlar, samt säkrar varje affär när behovet uppstår.

Om Euler Hermes

Euler Hermes är en världsledande aktör inom kreditförsäkringar och är en erkänd specialist inom kundkrediter, inkasso och garantier. Med över 100 års erfarenhet erbjuder företaget B2B-kunder finansiella tjänster för att stötta dem i sin hantering av kundfordringar. Deras egna informationsnätverk kartlägger och analyserar dagliga förändringar i betalningsförmåga hos små, medelstora och internationella företag, aktiva i marknader som tillsammans står för 92% av den globala BNP. Euler Hermes har 6.050 medarbetare i 52 länder världen över och huvudkontoret är beläget i Paris. Företaget är ett dotterbolag till Allianz som är noterat på Euronext Paris (ELE.PA) och rankat AA av Standard & Poor’s. Bolaget uppvisade en konsoliderad omsättning på 2,6 miljarder euro under 2017 och värdet av försäkrade affärstransaktioner uppgick till 894 miljarder euro samma år.

Kontakta gärna vår VD på richard@credable.se

Testa Credable® och få betalt. Varje gång.

Det är enkelt att göra affärer utan att ta onödig risk. Försäkra dina fakturor på under två minuter med Credable®.

Få en kostnadsfri offert
Har du redan ett konto? Logga in här